Alle vragen over aanmelden en plaatsing

Alle vragen over aanmelden en plaatsing

Onze werkwijze en regels rondom aanmelding, inschrijving, annulering en betaling vindt u onder verschillende kopjes op de webpagina Praktische informatie.
Wilt u meer weten? Lees dan onze uitgebreide Algemene voorwaarden (.pdf).
U meldt zich altijd aan voor een volledig programma. Aanmelding voor een deel van een cursus of programma is niet mogelijk. Dit betekent dat u ook altijd betaalt voor het volledige programma.

Hoe meld ik mij aan voor een cursus bij HOVO Amsterdam?
  • Wilt u zich aanmelden voor een of meerdere programma’s (cursus, leergang, lezing, studiedag)? De manier waarop u zich aanmeldt, is als volgt:
    1. Ga naar het cursusaanbod en kies de cursus, studiedag, lezing van uw voorkeur. Onder het tabje ‘praktische informatie en aanmelden' vindt u de aanmeldknop. U meldt zich aan per programma.
    2. Als u nog niet eerder een cursus bij HOVO heeft gevolgd, dan moet u eerst een account (eenmalig) activeren. U vult eerst uw persoonsgegevens in en u ontvangt een e-mail met het verzoek een wachtwoord aan te maken. Direct daarna kunt u uw aanmelding voltooien.
    3.  Wilt u zich voor nog een programma aanmelden? U hebt nu een MijnHOVO-account. Ga naar het programma waarvoor u zicht wilt aanmelden. U kunt zich aanmelden met uw gebruikersnaam (emailadres) en het door u gekozen wachtwoord.
    Direct aan de slag - ga direct naar het cursusaanbod en kies uw cursus!
U kunt zich voor meerdere programma's opgeven, maar u meldt zich per programma aan. U kiest de eerste cursus waarvoor u zich wilt aanmelden. Daarna kiest u uw volgende cursus. U hoeft dan niet meer opnieuw uw persoonlijke gegevens in te vullen.   
Bericht over uw aanmelding
Nadat het HOVO Team uw aanmelding heeft verwerkt, krijgt u een bevestigingsmail toegestuurd waarin onder andere het rooster vermeld staat, dit kan enkele dagen duren.

Volg de status van uw aanmelding in MijnHOVO
Een van de voordelen van MijnHOVO is dat u de status van uw aanmelding kunt volgen:

1. Ingeschreven
Zodra u zich hebt aangemeld voor een cursus, ziet u dit terug in MijnHOVO: de cursus verschijnt en u ziet de status ‘ingeschreven’.
2. Bevestigd
U ontvangt per e-mail een bevestigingsmail incl. rooster. Zodra dit is verzonden, ziet u dat de status van de cursus is aangepast naar, ‘bevestigd’. Het is dus mogelijk dat u al bent ingeschreven, zonder dat u van HOVO al bericht hebt ontvangen. Waarschijnlijk volgt de bevestiging dan binnen enkele dagen.

Als de cursus van uw voorkeur vol is, ziet u als melding 'wachtlijst'.

Informatie over zalen en betalen
Kort voor aanvang van de cursus krijgt u per e-mail bericht omtrent het definitieve rooster en de exacte zalen waar uw cursus plaatsvindt. Deze en andere relevantie informatie vindt u dan in uw MijnHOVO-account.
In het najaar vindt het HOVO-onderwijsaanbod (grotendeels) online en ontvangt u derhalve geen bericht over de zaal. U krijgt een paar dagen voorafgaand de start van de cursus een mail toegestuurd met daarin de (Zoom for Education) inloggegevens voor de cursus.

Geen bericht?
Als u binnen twee weken na uw aanmelding geen enkel bericht van ons ontvangt, neem dan contact met ons op via hovo@vu.nl. Wacht hier liever niet mee tot kort voor de start van uw cursus.
Bij iedere cursus staat een uiterste aanmelddatum vermeld. Na die datum is inschrijving niet meer mogelijk, om logistieke en administratieve redenen. Voor zowel de organisatie als de docent is het prettig als u uw aanmelding ruim voor die datum via uw MijnHOVO account opgeeft. Tijdig aanmelden vergroot de kans op plaatsing – bij HOVO komt het regelmatig voor dat een cursus snel volgeboekt is.
 
Indien een cursus vol is, zal HOVO de mogelijkheid voor aanmelding sluiten en kunt u zich niet meer aanmelden. Soms kunt u zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst.
Krijgt u bericht van HOVO dat de cursus van uw voorkeur vol is? Wij plaatsen u dan op de wachtlijst. U ontvangt telefonisch bericht van ons als er alsnog een plaats vrij komt. U kunt zich daarnaast ook opgeven voor een andere cursus. Als wij u bellen dat er alsnog een plaats is vrijgekomen voor de cursus van uw eerste voorkeur en u wilt hieraan deelnemen, dan kunt u desgewenst uw alternatieve keuze kosteloos annuleren. Plaatsing op de wachtlijst geeft bij het herhalen van de cursus in een volgend semester geen voorrang bij inschrijving.
 
Als u een leergang volgt, krijgt u voorrang op inschrijving voor het volgende deel, mits uw aanmelding binnen 2 weken na het verschijnen van de gids door HOVO Amsterdam ontvangen is. Daarna stelt HOVO Amsterdam de inschrijving open voor andere belangstellenden.
 
Krijgt u bij het aanmelden het verzoek om eerst een MijnHOVO-account aan te maken? Dan moet u een eigen e-mailadres hebben. Uw MijnHOVO-account is persoonlijk.
Soms komt het voor dat echtparen een gezamenlijk e-mailadres hebben. Dit e-mail kunt u voor slechts één account gebruiken. Het is daarom aan te raden om een tweede e-mailadres aan te maken om beiden van de voordelen van MijnHOVO te profiteren.

Wilt u geen twee e-mailaccounts aanmaken?
In dat geval voert u de aanmelding voor uw partner uit via uw eigen MijnHOVO-account. Geef in het opmerkingenveld duidelijk aan dat deze cursus niet uzelf betreft, maar uw partner en vul de naam van uw partner in.
U ontvangt een bericht van HOVO over de status van uw aanmelding(en) in MijnHOVO.

Het is niet mogelijk om van verschillende rekeningnummers te betalen. U geeft een machtiging voor incasso van het cursusgeld voor één IBAN-rekening af. De factuur voor de cursus van uw partner wordt op uw naam gesteld en wordt zichtbaar in uw MijnHOVO-omgeving.
Let op: uw partner heeft geen eigen account en heeft geen toegang tot MijnHOVO. Dit betekent ook dat er geen digitaal cursusmateriaal beschikbaar is.
 
Wilt u samen met een bekende een cursus volgen? Meldt u zich dan op dezelfde dag aan en vermeld in het opmerkingenveld met wie u de cursus graag samen wilt volgen. Wij proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.
 
De aangeboden cursussen bij HOVO Amsterdam gaan vrijwel altijd door. Daarom sturen we u geen apart bericht meer nadat u uw bevestigingsmail hebt ontvangen: geen bericht is altijd goed bericht. Als de cursus waarvoor u bent ingeschreven wegens onvoldoende belangstelling niet doorgaat, ontvangt u hierover uiterlijk een maand voor de start bericht. In geval van overmachtssituaties ontvangt u zo snel mogelijk bericht van ons.
 

De AVG wetgeving vereist dat websites waarop gebruikersgegevens worden verwerkt voorzien zijn van een SSL certificaat. Dit kunt u zien aan het slotje dat je ziet staan voor de URL in het adresbalk en de ‘s’ in ‘https://’. HTTPS is een beveiligde, manier om data te versturen. De ‘s’ staat voor Secured. Informatie wordt namelijk versleuteld zodat alleen de verstuurder en ontvanger de informatie kunnen lezen (en geen derde partijen die kwaad willen). HTTPS website zijn te herkennen aan het hangslot in de adresbalk van de webbrowser.

Schriftelijke aanmelding voor de cursussen die in de zomer 2020 of najaar 2020 plaatsvinden is helaas niet mogelijk.