Praktische informatie

De campus van de VU is een grootstedelijke ontmoetingsplek die meer biedt dan alleen collegezalen. Zo zijn er diverse restauratieve voorzieningen, een supermarkt, een sfeervol binnenplein met een eigen café, sportfaciliteiten en de Universiteitsbibliotheek. Door haar ligging aan de Amsterdamse Zuidas, vlakbij Schiphol, is de campus van de VU goed bereikbaar. Voor alle praktische zaken van de VU kunt u op deze pagina meer informatie vinden.

Praktische informatie

De colleges van HOVO Amsterdam vinden vrijwel uitsluitend plaats in de gebouwen van de Vrije Universiteit aan de De Boelelaan. Op uw toegangsbewijs vindt u de exacte zaal en het gebouw waarin uw college plaatsvindt. Bij wijzigingen ontvangt u bericht per e-mail of post. Kijk voor de namen van de gebouwen op de Plattegrond VU-gebouwen en Parkeerplaatsen. Aanduiding van de zalen is als volgt: eerst de etage, dan de gang, dan het zaalnummer.

HG - Hoofdgebouw - De Boelelaan 1105
W&N - Wis- en Natuurkundegebouw - De Boelelaan 1085
MF - Medische Faculteit - Van der Boechorststraat 7
BV - Bellevue - losstaand blauw houten gebouw op binnenterrein van de campus
TR - Transitorium - Transitorium

De Vrije Universiteit is goed bereikbaar per openbaar vervoer
vanaf station Amsterdam Centraal: tram 24 (circa 25 minuten) of sneltram 51 (circa 15 minuten) of Noord-Zuidlijn 52 (halte Zuid, 10 minuten lopen).
vanaf station Amsterdam Amstel: sneltram 51 (circa. 10 minuten)
vanaf station Amsterdam Sloterdijk metrolijn 50, overstap op Amsterdam Zuid
vanaf station Amsterdam Zuid: tram 5, sneltram 51, bus 341 en 346, of 10 minuten lopen

Bushaltes bij de VU: 341, 346

Voor actuele reisinformatie: kijk op www.9292.nl of www.GVB.nl

Vanaf de ringweg A10 neemt u afslag S108 richting Amstelveen. Betaald parkeren is mogelijk aan de straten rond de Universiteit en in de diverse parkeergarages.
Uitgebreide informatie over routebeschrijvingen en parkeerlocaties vindt u op de website van de VU.

Kijk voor de locatie van HOVO Amsterdam op Google Maps.     

Op de VU zijn verschillende restauratieve voorzieningen. U kunt alleen met pinpas (soms alleen contactloos) betalen.

Koffiecorners: Café DE (hal hoofdgebouw, hal Medische faculteit) en Hoofdgebouw 8ste etage (betaling met pinpas).
Maaltijden: VU restaurant en coffeecorners bieden u de mogelijkheid om warme en koude versnaperingen en maaltijden aan te schaffen.
Op het campusterrein van de VU vindt u:
- Café: Campuscafé The Basket, voor maaltijden en drankjes
- Koffiebar Doppio Espresso
- SPAR supermarkt

fairtrade koffie - Op de 1e, 6e en 12e etage kunt u fairtrade Lavazza-koffie uit Ethiopië aanschaffen (alleen contactloos betalen)

In alle gebouwen op de campus vindt u koffie-, snoep- en frisdrankautomaten.

Met ingang van 12 oktober 2018 kunt u betalen met uw bankpas, telefoon of creditcard.

Het systeem waarbij u een VU-pas oplaadt (digitale portemonnee) komt te vervallen en is niet meer te gebruiken na 12 oktober. Heeft u nog saldo op uw VU-pas staan? Zorg dan dat u dit voor deze datum opmaakt. Restitutie is helaas niet mogelijk.

Al uw boeken kunt u aanschaffen in de VU-Boekhandel (Hoofdgebouw, Begane Grond). Bij aanvang van ieder semester is een boekentafel aanwezig met alle opgegeven boeken voor HOVO. Ook kunt u uw boeken van te voren bestellen via de VU Boekhandel website.
Voor slechts € 20,- per jaar (€ 10,- per drie maanden) koopt u een UBVU lenerspas en kunt u onbeperkt boeken lenen. De pas is verkrijgbaar bij de informatiebalie van de bibliotheek (Hoofdgebouw, 2e etage).
Om veiligheidsredenen is er op de VU geen WiFi beschikbaar voor HOVO-deelnemers en andere externe bezoekers. Via de Universiteitsbibliotheek is het wel mogelijk om een VU-net ID voor één dag te regelen, zodat u de collecties kunt bestuderen.
-parkeerpas - Voor bezitters van een landelijke gehandicapten parkeerontheffing is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Stuur een scan of kopie van uw landelijke parkeerontheffing naar hovo@vu.nl of HOVO Amsterdam - De Boelelaan 1105 - 1081 HV Amsterdam, met vermelding van uw naam, adres en de cursus waarvoor u bent ingeschreven en het kentekennummer van uw auto. HOVO vraagt dan een reservering voor u aan. Wij verzoeken u uw aanvraag minimaal drie weken voor aanvang van uw cursus in te dienen.

- deKerkzaal op de 16de verdieping
is vanaf de 15de verdieping alleen toegankelijk per trap! Er is een liftje, maar helaas is deze niet betrouwbaar.
Tenzij anders vermeld bij de cursusbeschrijving, zijn alle cursussen (onder voorbehoud) toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Neem in geval van twijfel contact op met het HOVO-bureau.

- liften
In de centrale hal links van de hoofdingang van het Hoofdgebouw bevinden zich zes liften die stoppen op alle even etages en de 15e verdieping . Achter deze liften zijn drie nieuwe liften voor de oneven etages beschikbaar.
De liften aan de achterzijde van het hoofdgebouw zijn bedoeld voor medewerkers en geven in de meeste gevallen geen toegang tot de zalen waar HOVO-colleges plaatsvinden.

- geluidsversterking

In de grote zalen is standaard geluidsversterking aanwezig, in de kleinere zalen (tot ca. 70 mensen) niet. Er is geen ringleiding aanwezig. In de Aula is wel ringleiding aanwezig (Winterlezing, Voorjaarslezing).

- invalidentoiletten
In het Hoofdgebouw zijn invalidentoiletten op de Begane Grond en 1e verdieping (o.a. bij de Aula). Op de 4e etage, 8e etage en 12e etage zijn invalidentoiletten aanwezig in de A-vleugel richting de kantoorgedeeltes.
Als het gebouw ontruimd moet worden, mogen de liften niet gebruikt worden. HOVO-deelnemers die goed ter been zijn wordt aangeraden in het geval van een alarm gebruik te maken van de achterste trappenhuizen, aangezien de trappenhuizen rondom de 6-liftengroep erg vol kunnen zijn in een alarmsituatie.

Gehandicapten kunnen het beste op dezelfde etage te blijven, maar zich zoveel mogelijk naar de achterkant of zijkant van het gebouw begeven. Vraag aan een cursist of docent of deze wil melden waar u zich bevindt. Deze melding kan telefonisch worden gedaan aan het Meld en Bedien Centrum (MBC) via het nummer 22222 (intern) of 020-598 2222. Bij een vals alarm zal worden omgeroepen dat men weer kan terugkeren naar de zaal.
Kopiëren op de VU is mogelijk als u een gastaccount (digitale IT portemonnee) aanmaakt via het webportaal mynetpay.vu.nl. Dit account kunt u koppelen aan een willekeurige Mifarekaart zoals een OV chipkaart. Koppeling tussen account en printer doet u bij de printer. Let op: Geld opgewaardeerd op uw Digitale IT blijft op uw account staan en kan niet teruggestort worden. Zet dus niet teveel geld op uw digitale portemonnees.
In ieder gebouw zijn kluisjes aanwezig om waardevolle spullen op te bergen, hiervoor is een muntstuk van € 2,- nodig als borg. Meer informatie over de kluisjes is verkrijgbaar via 020-5985854.
Wat u moet doen als u een voorwerp kwijt bent of heeft gevonden, leest u hier.