Van het Binnen Gasthuis naar het Wilhelmina Gasthuis, een medisch literaire wandeling

Wandelcollege medisch-literair-BinnenGatstuis naar Wilhelmina Gasthuis

Wist u dat vier bekende Nederlandse schrijvers ook arts waren? Frederik van Eeden, Arnold Aletrino, Jan Slauerhoff en Simon Vestdijk. Zij studeerden eind negentiende en begin twintigste eeuw in Amsterdam en waren kind aan huis in het Binnen Gasthuis en Wilhelmina Gasthuis.
Tijdens de stadswandeling wandelen we in ongeveer tweeënhalf uur van het Binnen Gasthuis naar het Wilhelmina Gasthuis. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan genoemde arts-schrijvers, maar we komen onderweg nog vele andere interessante historische, medische en literaire plaatsen tegen. Deze wandeling plaatst Amsterdam in een heel ander perspectief dan u gewend bent!

Docent

Arko_OderwaldProf.Dr. Arko Oderwald is als docent verbonden aan het AmsterdamUMC en geeft jaarlijks een HOVO-cursus over literatuur en geneeskunde. Hij ontwierp en maakt de laatste jaren meer medisch-literaire wandelingen.

Onderwijsvorm en literatuur

Onderwijsvorm
1 wandelcollege

Onderwijs op de VU of online?

De cursussen in het zomerprogramma worden waar mogelijk in een hybride vorm aangeboden. Dit betekent dat u kunt kiezen of u de colleges in een geschikte cursusruimte op de VU wilt volgen of volledig online vanuit huis. Bij aanmelding kiest u waar uw voorkeur naar uitgaat: ‘fysiek’ (= op de VU) of online.
Wij volgen altijd de richtlijnen van het RIVM. Als daardoor onverhoopt ‘fysieke’ colleges niet (meer) mogelijk zijn, dan nemen wij contact met u op over de vervangende oplossing.
Voor deze wandeling meldt u zich aan via de aanmeldknop bij 'Praktische informatie en aanmelden'

Overige informatie

Als deelnemer krijgt u een ‘oortje’ (headset) te leen zodat u de spreker tijdens de wandeling goed kunt horen. Er is plaats voor maximaal 25 cursisten. Voorbereiding is niet nodig.
Kort voor aanvang ontvangt u meer informatie over het exacte startpunt van de wandeling.

Meer informatie over online onderwijs bij HOVO Amsterdam vindt u onder het kopje HOVO Online - Zoom for Education.

Praktische informatie en aanmelden

Datum, dag en tijd
1 wandelcollege op zondag 4 juli 2021, 10.30-13.00 uur - VOL Voor deze ochtendwandeling is aanmelding NIET meer mogelijk.

Wegens grote belangstelling bieden we een tweede wandelcollege aanop zondagmiddag 4 juli, van 14.30 tot 17.00 uur.
Als u zich aanmeldt via de aanmeldknop, betreft dit de middagwandeling.

Het maximum aantal deelnemers is 25.

Cursusprijs
€ 29,-

Uiterste aanmelddatum

27 juni

Aanmelden met MijnHOVO-account

U meldt zich aan per programma via een van de onderstaande button:
Als u al een MijnHOVO-account heeft kunt u zich meteen aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Nieuw bij HOVO? Maak een account aan!
Heeft u nog niet eerder een HOVO cursus gevolgd, dan maakt u eerst een MijnHOVO-account aan.
U klikt op de MijnHOVO pagina, en vervolgens op het stappenplan, een handleiding met afbeeldingen die u stap voor stap kunt volgen.
Zodra u een eigen MijnHOVO-account hebt, kunt u zich direct aanmelden voor de cursus van uw keuze.

Bij de Veelgestelde vragen vindt u nog meer antwoorden. Als het antwoord op uw vraag hier niet bij staat, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via hovo@vu.nl.AANMELDEN VOOR HET TWEEDE WANDELCOLLEGE IS MOGELIJK VANAF VRIJDAG 16 APRIL A.S. 13.00 UUR

Aanmeldbutton

Aanmelden voor het  tweede Wandelcollege 'Van het BG naar het WG, een medische literaire wandeling' op  zondag 4 juli, 's middags van 14.30 tot 17.00 uur.