Training Mindfulness

Melenhorst_Mindfulness_asia-bamboo-buddha-326162

Over deze cursus

Mindfulness of ‘aandachttraining’ staat enorm in de belangstelling. Veel media zijn erin geïntereseerd, en sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk. Maar wat is het eigenlijk? Voluit heet het Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Deze praktische methode combineert inzichten uit de westerse psychologie en neurologie met van oorsprong boeddhistische meditatietechnieken. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, en daaruit blijkt dat mindfulness de innerlijke stabiliteit daadwerkelijk vergroot. Dit kan helpen om met meer rust en tevredenheid in het leven te staan.

Na een succesvolle pilot in 2019 verzorgt gecertificeerd mindfulnesstrainer Victor Melenhorst opnieuw een training exclusief voor HOVO. Als u deelneemt aan een reguliere mindfulnesstraining, zal de nadruk liggen op de reductie van werkstress. Ook in deze training komt het onderwerp stress aan bod. Maar daarnaast is er volop aandacht voor zaken die juist veel 50-plussers bezighouden. Denk aan ouder worden, ziekte, verlies of innerlijke onrust. Maar ook aan genieten van de mogelijkheden die juist deze levensfase biedt; afkomen van belemmerende overtuigingen; minder gevoelig worden voor de waan van de dag.

De training is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft voor meditatie, en de integratie daarvan in het dagelijks leven.

Docent

Victor-MelenhorstDrs. Victor Melenhorst geeft cursussen voor HOVO op het gebied van Aziatische filosofie en geschiedenis. Daarnaast is hij gediplomeerd mindfulnesstrainer, met een bloeiende eigen praktijk. Beroepsvereniging VMBN erkent hem in de hoogste categorie. Hij mediteert zelf al jaren bij nationaal en internationaal bekende leraren.

Meer over hem leest u op www.ithakaworks.nl/trainer.

Kijk voor meer informatie over deze docent op onze docentenpagina onder Filosofie en religie.

Meer informatie

Werkvorm
Acht bijeenkomsten en één stiltemiddag

Onderdelen van het programma zijn:
- U zult leren mediteren. Dit kan op een meditatiekussen, maar ook op een stoel of liggend op een mat.
- Lichte yoga. Deze oefeningen zijn aan te passen voor vrijwel elke lichamelijke gesteldheid;
- Beter leren omgaan met stress, gepieker, lastige emoties en lichamelijke ongemakken;
- Zelfacceptatie;
- Leven in het ‘hier-en-nu’, in plaats van in de haast eindeloze gedachtestroom;
- Theorie.

Studiemateriaal
U ontvangt tijdens de eerste bijeenkomst een werkboek vol praktische oefeningen om mindfulness in uw dagelijks leven te integreren. Ook krijgt u op cd of mp3 begeleide meditatie- en yogaoefeningen mee voor thuis. Als u consequent alle oefeningen doet zult u hier ongeveer 45 minuten per dag mee bezig zijn.

Praktische informatie en aanmelden

Data, dag en tijd
Deze training vindt plaats van 27 september t/m 29 november 2021, m.u.w. 18 oktober (herfstavakantie)
op maandagen van 13.30 tot 16.00 uur. Dit zijn negen sessies.


Prijs training
€ 425 incl. 21% BTW
Veel verzekeraars vergoeden de kosten gedeeltelijk – u kunt navraag doen bij uw verzekeraar om zeker te weten of u hiervoor in aanmerking komt.

Maximaal deelnemers
15 deelnemers

Uiterste aanmelddatum
De trainingen raken doorgaans snel vol, wacht daarom liever niet te lang met aanmelden. Twijfelt u nog? Neem gerust contact op voor een gratis oriënterend gesprek, dit verplicht u tot niets.

Overige informatie
Deze training wordt door IthakaWorks verzorgd. Aanmelding, bevestiging en de betaling geschieden volledig via IthakaWorks, evenals alle overige communicatie gerelateerd aan deze training.

Locatie
Het fraaie meditatiecentrum De Ruimte, Weesperzijde 79a, 1091 EJ Amsterdam. Dit is aan de Amstel, op loopafstand van metrostation Wibautstraat.
De locatie is zeven keer in een zaal op de begane grond, en twee keer op de eerste etage, alleen bereikbaar via een trap.
De geldende richtlijnen met betrekking tot COVID-19 worden uiteraard in acht genomen.

Meer informatie en aanmelding
Wilt u zich aanmelden? Of twijfelt u of mindfulness iets voor u is? Lees er meer over op www.ithakaworks.nl/hovo, of bel met Victor Melenhorst op 06-1948 76 85.
Aanmelden kan via www.ithakaworks.nl/contact. Na uw aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een telefonisch kennismakingsgesprek met de trainer. Op basis daarvan bevestigt u uw aanmelding en is deze definitief.