Goden en superhelden in het oude Griekenland

Goden en superhelden

Luisteren naar mooie, spannende en soms droevige verhalen uit de Griekse mythologie: leuk voor u en voor uw (klein)kind! Bij het HOVO-kindercollege op de VU Amsterdam is , zijn alle kinderen van 8 tot 12 jaar welkom, samen met hun (groot)ouders vanaf 50 jaar.
In het oude Griekenland waren er volgens de verhalen veel goden. De meesten van hen woonden op de hoogste berg, de Olympos. Zij waren onsterfelijk en eeuwig jong, maar voor de rest leken ze precies op mensen. Ze konden gemeen zijn, elkaar bedriegen en dwarszitten. De belangrijkste god, Zeus, had moeite om de orde te bewaren en maakte bijna iedere avond ruzie met zijn jaloerse vrouw Hera. Vaak genoeg daalde een god of godin af naar de mensenwereld om de mannen of vrouwen te straffen die het te hoog in hun bol hadden gekregen.

Ook diep onder de grond, in de onderwereld, waren goden te vinden. Zij beheersten het schimmenrijk en als je daar eenmaal na je dood was beland, kon je nooit meer terug. Toch is het één man gelukt, maar het is slecht met hem afgelopen…
Daarnaast hebben in die vroege tijden heel wat stoere helden geleefd. Krachtpatsers als Herakles en Theseus hebben ijselijke avonturen meegemaakt en talloze monsters verjaagd en gedood. Anderen reden op gevleugelde paarden door de lucht of hadden vleugelschoenen aan. Er was een koning met ezelsoren, een meisje dat in een koe werd veranderd en een eentje die door een stier op zijn rug over zee werd meegenomen. En er zijn nog veel meer wonderlijke verhalen dus: op naar de Olympos!

bijzonderheden
Bij het HOVO-kindercollege op de VU Amsterdam zijn alle kinderen van 8 tot 12 jaar welkom, samen met hun (groot)ouders, tantes, ooms et cetera vanaf 50 jaar.

Docent

Hein_van_DolenDrs. H.L. van Dolen is werkzaam als vertaler, publicist en reisleider. Hij heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan, waaronder veelgeprezen vertalingen. Ook publiceerde hij boeken voor kinderen over de Griekse mythologie, zoals ‘Op naar de Olympos!’ en voor jonge lezers een boek met verhalen uit de Oudheid, getiteld ‘De farao en de dief’.

Onderwijsvorm en literatuur

Onderwijsvorm
hoorcollege

Onderwijs op de VU of online?
De cursussen in het zomerprogramma worden waar mogelijk in een hybride vorm aangeboden. Dit betekent dat u kunt kiezen of u de colleges in een geschikte cursusruimte op de VU wilt volgen of volledig online vanuit huis. Wij volgen altijd de richtlijnen van het RIVM. Als daardoor onverhoopt ‘fysieke’ colleges niet (meer) mogelijk zijn, dan nemen wij contact met u op over de vervangende oplossing.   

Het HOVO Kindercollege vindt plaats op de VU.

Wij volgen altijd de richtlijnen van het RIVM. Als daardoor onverhoopt ‘fysieke’ bijeenkomsten niet (meer) mogelijk zijn, dan nemen wij contact met u op over de vervangende oplossing.

Praktische informatie en aanmelden

Aantal colleges
1 hoorcollege

Dag en tijd

zaterdag, 14.00 - 16.00 uur

Data

21 augustus

Cursusprijs

€ 29,- (1 volwassene + 1 kind);
€ 37,- (1 volwassene + 2 kinderen),
€ 45,- (2 volwassenen + 1 kind), inclusief limonade in de pauze

Uiterste aanmelddatum

15 augustus

Aanmelden met MijnHOVO-account

U meldt zich aan per programma via een van de onderstaande buttons
Als u al een MijnHOVO-account heeft kunt u zich meteen aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Nieuw bij HOVO? Maak een account aan!
Heeft u nog niet eerder een HOVO cursus gevolgd, dan maakt u eerst een MijnHOVO-account aan.
U klikt op de MijnHOVO pagina, en vervolgens op het stappenplan, een handleiding met afbeeldingen die u stap voor stap kunt volgen.
Zodra u een eigen MijnHOVO-account hebt, kunt u zich direct aanmelden voor de cursus van uw keuze.

Bij de Veelgestelde vragen vindt u nog meer antwoorden. Als het antwoord op uw vraag hier niet bij staat, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via hovo@vu.nl.

Kies hieronder de button die past bij met hoeveel volwassenen / kinderen u zich aan wilt melden.


Fysiek     
Aanmelding 1 volwassene + 1 kind

Fysiek     
Aanmelding 1 volwassene + 2 kinderen

Fysiek
Aanmelding 2 volwassenen + 1 kind