HOVO Extra: lezingen en studiedagen voor elke leeftijd

Geen tijd voor een doordeweekse cursus? Of zin om naast een cursus nog meer kennis op te doen? Zoekt u een originele activiteit om samen met kleinkinderen te doen? Dan is het nieuwe HOVO Extra programma iets voor u! Met een Kindercollege, studiedagen ('kennisclips') en lezingen, zoals de traditionele Winter- en Voorjaarslezing. Aan HOVO Extra is geen leeftijdsgrens verbonden. Voor HOVO-cursisten dé kans om jongere vrienden, vriendinnen of familie mee te nemen naar de VU campus!

Maak kennis met HOVO Extra

  • Lezing: Het uitsterven van de dinosauriërs
  • Lezing: In de ban van Dante
  • Uniek Kindercollege voor grootouders en kleinkinderen
  • Geen leeftijdsgrens, iedereen is welkom 
  • Inclusief koffie/thee, limonade (Kindercollege) en lunch (studiedagen) 
  • Het restaurant op de VU campus is geopend voor desgewenst een drankje en hapje na afloop
  • Activiteiten zijn los te volgen 
  • Inschrijven tot één week van te voren 

Lezingen

Lezing-DinosauriersLezing - Het uitsterven van de dinosauriërs
Zo’n 66 miljoen jaar geleden stierven de dinosauriërs en veel andere land- en zeediersoorten uit. Onderzoekers Walter Alvarez en Jan Smit ontdekten in de jaren ‘70 voor het eerst de reden achter deze massa-extinctie toen zij in Italië en Spanje hoge concentraties iridium vonden, een metaal dat weinig voorkomt in de aardkorst maar veel voorkomt in meteorieten. Welke impact dit heeft, hoort u in deze lezing.
woensdag 12 mei, 11.00-12.15 uur
De uiterste aanmelddatum voor deze lezing is verstreken; inschrijven is niet meer mogelijk.
Lezing Dante
Lezing - In de ban van Dante
Dit jaar is het 700 jaar geleden dat Dante Alighieri (1265-1321) overleed. Zijn Divina Commedia, behoort tot de grootste literaire werken van de Europese cultuur. In honderd canti beschrijft Dante zijn denkbeeldige tocht door hel, vagevuur en hemel. Velen kunstenaars hebben het dichtwerk uitgebreid geïllustreerd. In deze lezing kijken we door de ogen van Botticelli, William Blake, Dante Gabriel Rossetti en Dali naar de rijkdom dit meesterwerk.
dinsdag 22 juni van 10.30 - 11.30 uur

Kindercollege

Dolen_kindercollege_vd10_150x150
HOVO-Kindercollege – voor jong en oud!
Een college over goden en superhelden in het oude Griekenland: luister naar mooie, spannende en soms droevige verhalen uit de Griekse mythologie: leuk voor u en voor uw (klein)kind!
zaterdag 21 augustusvan 14.00 - 16.00 uur

Studiedagen

Ouweneel_Europa_in_1_dag150x150px
Europa in één dag – Van Brutus tot Brexit
Kijk in één dag mee naar de geschiedenis van Europa, om het heden inzichtelijk te maken: vragen over nationalisme, de verschillen tussen staten en de verhouding tot landen buiten Europa blijken historische wortels te hebben die ver teruggaan!
vrijdag 2 juli van 10.00 - 17.00 uur
Oderwald_Amsterdam_Artsen_Binnen_Gasthuis150x150px
Wandelcollege: van het Binnen Gasthuis naar het Wilhelmina Gasthuis
Bekijk Amsterdam vanuit een historisch, medisch en literair perspectief tijdens dit wandelcollege. Vier Nederlandse schrijvers die ook arts waren vormen het uitgangspunt. Het vertrek- en eindpunt zijn de oude gasthuizen waar zij studeerden: het Binnen Gasthuis en het Wilhelmina Gasthuis.
zondag 4 juli van 10.30 - 13.00 uur - VOL
NIEUWE MOGELIJKHEID:  zondagmiddag 4 juli van 14.30 - 17.00 uur - Aanmelden mogelijk vanaf vrijdag 16 april a.s. 13.00 uur


Rodenburg_Wandelen_Rijksmuseum_150x150
Wandelcollege: wandelen om te weten
’s Ochtends college en na de lunch een filosofische wandeling: dát is filosofie in beweging! Aan de hand van uiteenlopende filosofen treden we in hun voetstappen. We gaan naar buiten om al wandelend onze gedachten te vormen aan de hand van kunst en cultuur.
vrijdag 27 augustus van 10.30 - 15.30 uur


Trainingen

Via HOVO kunt u enkele trainingen volgen om mentaal of lichamelijk fitter te worden. 

MindfulnessMindfulness - Meer rust en zelfbewustzijn door meditatie
Meer rust en zelfbewustzijn door meditatie: voor iedereen die wil leren mediteren en bewuster in het leven wil staan.

HOVO Sport

Onder HOVO Extra valt ook HOVO Sport (Sportcentrum-VU op Uilenstede).

Sportcentrum VU
Word fit bij de VU! Sportcentrum VU op Uilenstede ontvangt u graag. U kunt een beweegtest doen en een programma op maat laten samenstellen. Drie maanden onbeperkt sporten, inclusief test, begeleiding en een beweegschema kost € 125,-. 

VU voor professionals

VU professionals
De Vrije Universiteit is ook een universiteit voor professionals: hoger opgeleiden die zich willen blijven ontwikkelen binnen en buiten hun vakgebied. Van postgraduate opleidingen tot docentprofessionalisering en maatwerktrainingen, op de campus of op locatie. Wilt u zich professioneel verder ontwikkelen als docent, uw taalvaardigheid verbeteren, cursussen op juridisch gebied volgen, governance- of executive onderwijs volgen? Bekijk dan het opleidingsaanbod van de VU voor professionals.