HOVO-kindercollege - Kan je dino’s vinden in Nederland?

Banner Kindercollege Kan je dino's vinden in Nederland

Cursusbeschrijving

Als je aan dinosaurussen denkt, denk je niet direct aan Nederland. Want wie op dinosaurusjacht gaat, gaat op reis, naar Amerika, naar Argentinië, of naar China. Immers, al die klei, het zand, de modder van ons koude kikkerlandje is pas ná het uitsterven van de dinosaurussen afgezet. Of toch niet?

Bij Winterswijk en bij Maastricht komen veel oudere gesteentelagen aan de oppervlakte. En daar zijn botten van dinosauriërs, en van reptielen van net vóór het dinosaurustijdperk gevonden. Dus ook als je goed in Nederland kijkt, kom je dino’s tegen en kan je zomaar op een plek lopen waar lang geleden een mosasaurus wandelde.

Paleontoloog Anne Schulp vertelt je alles over die oude gesteentelagen, en neemt je mee op de zoektocht naar de sauriërs van Nederland. Hij is super-enthousiast over alles wat met dinosauriërs te maken heeft. Al sinds hij klein was wist hij dat hij alles van dino’s wilde weten wat er te weten viel. Wie ooit in Naturalis de grote tyranosaurus rex heeft gezien, moet weten dat Anne Schulp degene is geweest die ervoor gezorgd heeft dat dit monster naar Nederland is gekomen!

Datum en tijd

Zaterdag 19 oktober 2019 van 14.00 tot 16.00 uur.

Docent

Anne_SchulpProf. dr. Anne Schulp (1974) studeerde aan de Vrije Universiteit en is sinds 2019 hoogleraar vertebratenpaleontologie aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij als onderzoeker verbonden aan Naturalis Biodiversity Center. Hij onderzoekt vooral reptielen uit het dinosaurustijdperk. Hij is afgestudeerd op mosasauriërs – dinosauriërsoort die in het gebied rond de Maas leefde – maar werkte ook veel in het Midden-Oosten. Hij ontdekte dinosauriërs in onder andere Angola, maar hij werd in Nederland vooral bekend toen het Tyrannosaurus-skelet dat in Montana werd gevonden naar Naturalis kwam.

Prijs en aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor het HOVO-kindercollege?
Dat kan via onderstaande links. Kies de optie die voor u van toepassing is.
U krijgt eerst de vraag om een MijnHOVO-account aan te maken, indien u dit nog niet hebt. In de bevestingsmail hiervan vindt u het verzoek een wachtwoord aan te maken. Direct daarna kunt u uw aanmelding voltooien.
Zodra u een eigen MijnHOVO-account hebt, kunt u zich direct voor dit college en/of andere cursussen aanmelden.

Optie A        1 volwassene en 1 kind - € 29
Optie B        1 volwassene en 2 kinderen - € 37
Optie C        2 volwassene en 1 kind - € 45
Optie D        2 volwassenen en 2 kinderen - € 53

In de pauze is er natuurlijk iets te drinken voor iedereen (inclusief in de prijs) 

De uiterste aanmelddatum is verstreken; inschrijven is helaas niet meer mogelijk.