De magie van romans - GESLOTEN

Banner de magie van de grote romans

Cursusbeschrijving

Wat maakt een roman tot klassieker en waardoor bleef het op de hitlijst? Lees!ambassadeur Lidewijde Paris neemt u mee op een driedelige ontdekkingstocht langs zes romans en drie thema’s: De macht der verbeelding, De kracht van de boodschap en de Roep om erkenning. In interactieve lees!workshops gaan we van Cervantes’ Don Quichotte naar Oscar Wilde’s Picture of Dorian Gray; van Multatuli’s Max Havelaar naar Michel Houellebecqs Onderworpen en tot slot twee grootse Amerikanen: Ralph Ellison’s Invisible man & Paul Beatty’s DeVerrader. Het is niet noodzakelijk om de romans gelezen te hebben. De bijeenkomsten zijn los van elkaar bij te wonen. 

De lezingen vinden plaats op zaterdagmiddagen. Tijdens de pauze is er koffie en thee en na afloop kunt u nog even nagenieten met een glas wijn, een biertje of frisdrank. U kunt zich intekenen voor een losse lezing, maar als u zich direct voor het hele programma opgeeft, geniet u extra voordeel en betaalt u € 90 in plaats van € 97,50.

Data en tijden

De inhoud van deze lezingen wordt in het voorjaar 2020 in een andere vorm aangeboden (onder voorbehoud).

Deze cursus bestaat uit 3 lezingen.

Data: zaterdag 14 september, 12 oktober, 16 november 2019

Lezing 14 september – De macht der verbeelding
Lezing 12 oktober – De kracht van de boodschap
Lezing 16 november – De roep om erkenning

Tijd: 13.30 - 16.00 uur.

Docent

Lidewijde ParisLidewijde Paris geniet bekendheid vanwege haar boeken Hoe lees ik een roman en Hoe lees ik korte verhalen. Zij heeft jarenlang als redacteur gewerkt bij grote literaire uitgeverijen. Met haar eigen bedrijf De Lees!ambassade wil zij het literaire lezen bevorderen door Lees!workshops in bibliotheken, boekhandels, scholen en voor genootschappen en bedrijven.

Prijs en aanmelden

Prijs: € 32,50 per lezing, € 90 bij aanmelding voor 3 lezingen.

Wilt u zich aanmelden voor een of meerdere lezingen?
Dat kan via onderstaande links. U meldt zich aan per lezing of voor alledrie tegelijk.
U krijgt eerst de vraag om een MijnHOVO-account aan te maken, indien u dit nog niet hebt. In de bevestingsmail hiervan vindt u het verzoek een wachtwoord aan te maken. Direct daarna kunt u uw aanmelding voltooien.
Zodra u een eigen MijnHOVO-account hebt, kunt u zich direct voor deze lezing(en) en/of andere cursussen aanmelden.

Aanmelden voor alle drie de lezingen

Aanmelden voor alleen lezing 1 - 14 september 2019
Aanmelden voor alleen lezing 2 - 12 oktober 2019
Aanmelden voor alleen lezing 3 - 16 november 2019