HOVO Letteren en muziek

Leer opnieuw lezen en luisteren! De letteren- en muziekcursussen bij HOVO nemen u mee naar bekende en onbekende meesterwerken uit de literatuur of muziekgeschiedenis, soms met één werk centraal, soms rond een schrijver of een thema. Na afloop leest en luistert u anders dan voorheen!

 
Dolen_Turkije _Kas
Het antieke Griekse theater - GESLOTEN
Het belang van het antiek-Griekse theater is immens: talloze opvoeringen van toneelstukken als Koning Oedipus, maar ook van grote invloed op dichters en kunstenaars. Van drama tot komedie – in deze cursus belichten we zoveel mogelijk facetten van het Griekse theater.
Hoffman_Shakespeare#B05C
Shakespeare: The Merry Wives of Windsor - GESLOTEN
Een spectaculaire, spetterende comedy van Shakespeare, waarin hij op virtuoze wijze verschillende verhaallijnen door elkaar lopen waarin het bekende personage Falstaff een hoofdrol heeft: The Merry Wives of Windsor neemt u mee in Shakespeare’s wereld.
Hagdorn_Faust_im_Studierzimmer
Faust, de moderne mens - GESLOTEN
Leer de historische Faust (ca. 1480-1541) kennen en zie hoe deze magiër en wondergenezer zich in de loop der eeuwen ontwikkelde in de literatuur en kunst: van duivel tot zondaar, van tragische gestalte tot prototype van de moderne mens.
Woestenburg_Schubert1
Franz Schuberts late pianowerken - GESLOTEN
In zijn eigen tijd verguisd, maar inmiddels beroemd en veel gespeeld zijn de late pianowerken van Franz Schubert. Een muziekcursus met een live uitvoering van Schuberts werk.