HOVO Exact en biologie - inschrijving gesloten

Onze docenten nemen u graag mee in de wereld van het allergrootste, het allerkleinste en de natuur. Exacte vakken - natuurkunde, scheikunde, sterrenkunde en biologie - bestrijken het universum, de aarde en natuur en mens. Bij de meeste cursussen wordt geen voorkennis gevraagd, maar met name bij de natuurkunde-vakken kan wiskundige kennis noodzakelijk zijn.

Jong_Natuur_Artis
Verlangen naar natuur – HOVO in ARTIS - GESLOTEN
Natuur en mens zijn op vele manieren met elkaar verbonden. Wat betekent natuur in onze cultuur en wat betekent cultuur voor natuur in onze sterk veranderende wereld? Dat hoort en ziet u in ARTIS.
Wakker_Caterpillar_Daniel_Mietchen
De zintuigen van planten – HOVO in HORTUS - GESLOTEN  
Hoe kijkt een plant op de klok? En hoe werken planten samen om zich bijvoorbeeld tegen roofzuchtige insecten te beschermen? Dat hoort en ziet u in de Hortus Botanicus.
Wyder_Fysicus_klein_bottle_Tttrung
Uit een gereedschapskist van een modern fysicus: Het verhaal gaat verder - GESLOTEN
De variatierekening is de basis voor deze cursus over de Lagrangiaan, het principe van de extremale actie en de Hamiltoniaan (bekeken in de klassieke mechanica, kwantummechanica en de relativiteitstheorie), en over gekromde ruimte en de algemene relativiteitstheorie.
Westrenen_maan_Aldrin_Apollo_11
HOVO-kindercollege - Terug naar de maan - GESLOTEN
Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de eerste mens op de maan stond. Tijd voor een terugblik, samen met uw (klein)kinderen: maanprofessor Wim van Westrenen vertelt wat we allemaal hebben geleerd sindsdien!