HOVO Kunst en architectuur

U bezoekt musea en steden, maar weet u wat u ziet? De HOVO-colleges over kunst en architectuur geven meer inzicht en verdieping in de kunsthistorische achtergrond van onze cultuur. Kies uit onze meerjarige Leergangen Kunst- of Architectuurgeschiedenis of uit cursussen over één thema.

 

Roelofs_Scandinavisch_amos150x150px
Scandinavische architectuur - 100 jaar architectuur in de noordelijke landen       
100 jaar spannende, functionele en comfortabele architectuur in de noordelijke landen
De ontwikkeling van moderne Scandinavische architectuur in vier colleges. Natuurlijk licht, comfort, duurzaamheid en functionaliteit in uiteenlopende projecten, van operahuizen tot woningbouw.

Baija-Schilderijlijsten_150x150
Stijlgeschiedenis van de schilderijlijst - niet het schilderij, maar de lijst!
Niet het schilderij, maar de lijst staat centraal in deze vier colleges over stijlgeschiedenis van lijsten. Als raam op de wereld beïnvloedt elke schilderijlijst onze perceptie en vertelt een kunsthistorisch verhaal.   

Groot_Kunstenaarsateliers_Millet-Appel_des_vaches150x150
Langs kunstenaarsateliers in en rond Parijs (1850-1950)
Hoe zagen de kunstenaarsateliers van de grote meesters eruit die werkten in en om Parijs, destijds het onbetwiste centrum van de kunstwereld? In vier colleges ‘bezoeken’ we de ateliers van onder meer Monet, Picasso en Modigliani.

Dobrowolski_Marokkaanse_Steden_FezII150x150
De koningssteden van Marokko
In drie colleges ontdekt u de geschiedenis van de Marokkaanse koningssteden Rabat, Casablanca, Fez, Meknes en Marrakech.
Bartlema_Chagall_zelfportret-in-groen_150x150
Kleuren van de ziel – over de schilderkunst van Marc Chagall
In twee colleges bewegen we ons door Marc Chagalls schilderkunst. Herinneringen vormden een poëtische bron voor zijn kunst.

Kampen_Land-art_foto_Gert_Schutte150x150
Land art in de polder-De totstandkoming van een Flevolandse kunstcollectie 
Land art heeft in de Flevopolder de ruimte! Per touringcar reizen we langs deze bijzondere kunstvorm, voorafgegaan door een inleidend college over land art.