HOVO Exact en medisch

Onze docenten nemen u graag mee in de wereld van het allergrootste, het allerkleinste en het menselijk lichaam. Exacte en medische vakken bestrekken het universum, de aarde, het menselijk lichaam of atomen en nog kleinere deeltjes. Bij de meeste cursussen wordt geen voorkennis gevraagd (kijk bij de cursusbeschrijving), maar een belangstelling voor bèta-vakken is een pré.


Steenhoven_Hoogwater_Deventer_Mischa_Keijser150x150
Het nieuwe Nederlandse klimaat en extreem weer    
Zeespiegelverhoging en temperatuurstijging beïnvloeden ook het Nederlandse klimaat. In twee colleges zien we hoe en als gevolg waarvan het klimaat hier verandert, hoe we ‘extreem weer’ kunnen voorspellen en welk klimaatbeleid effectief is.
Wakker_Planten_marek-minor150x150
De zintuigen van planten, het handelend vermogen van planten- VOL, aanmelden is helaas niet meer mogelijk
Hoe komen planten aan informatie over hun omgeving en wat doen ze met deze 'kennis'? U hoort en ziet het tijdens vier colleges met rondleidingen in de fraaie Hortus Botanicus in Amsterdam.

Peeters_Ecologie_Alexandre_humboldt150x150px
De geboorte van de ecologie – Linnaeus, Humboldt en Darwin     
Hoe is de wetenschappelijk blik ontstaan voor de inrichting van het ‘huishouden’ van de natuur: de ecologie? Kijk in vier colleges mee naar dit boeiende verhaal, gevormd door ontdekkingsreizigers, taxonomen en natuurgeleerden.