Hovo-kindercollege Schijn bedriegt!

Kindercollege-Goddijn-SchijnBedriegt

Cursusbeschrijving

De titel van dit HOVO-kindercollege is: Schijn bedriegt. Dat betekent: dingen zijn soms anders dan ze lijken te zijn. Dat is zo in het echte leven, maar vaak ook in de kunst. Kunstenaars zijn soms net tovenaars en kunstwerken als valluiken…En we trappen er steeds weer in. 

Kunsthistoricus Saskia Goddijn verklapt graag een aantal kijk- en kunstgeheimen, laat verrassende dingen zien en anders kijken en nodigt uit om met haar mee te denken over rare raadsels zoals: zijn dingen ver weg wel zo klein als ze er uit zien? Past een kameel dan toch door het oog van een naald? Waar ligt ‘ver weg’ eigenlijk in een schilderij? Hoe kan het dat iets in een schilderij van goud, zilver of glas lijkt te zijn? Hoe kan een eend ook een konijn zijn? Kun je net echte snoepjes eten? En is een geschilderde appel ook een appel? Wie goed kijkt, ziet meer, - in de kunst en in het echte leven!

Dit HOVO-kindercollege is bedoeld voor iedereen vanaf vijftig die samen met een of meerdere kinderen komt. Neem uw (klein)kind mee op avontuur in de wondere wereld van de bedrieglijke kunst.

Docent

Saskia_GoddijnDrs. Saskia Goddijn studeerde Kunstgeschiedenis aan de Rijks Universiteit Groningen en geeft al jaren cursussen en lezingen, onder andere bij HOVO Amsterdam. Daarnaast organiseert ze kunstreizen. Haar specialisatie is de kunst van de Contrareformatie, maar ze spreekt ook graag open en relativerend over andere onderwerpen zoals symboliek, zondige vrouwen en moderne kunst.

Praktische informatie en aanmelden

Datum en tijd
27 maart 2021, 14.00-16.00 uur
Kosten
€ 29 (1 volwassene + 1 kind);
€ 37 (1 volwassene + 2 kinderen)
€ 45 (2 volwassene + 1 kind)
In de pauze is er limonade, inbegrepen in de prijs.

Leeftijd
Het college is bedoeld voor iedereen vanaf vijftig die samen met één of meer kinderen komt in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Uiterste aanmelddatum
21 maart 2021

N.B. Het kindercollege wordt in principe aangeboden als live-college op de Vrije Universiteit.
Indien dit vanwege COVID-19-maatregelen niet mogelijk blijkt, dan zullen wij hierover tijdig contact opnemen met de deelnemers. We informeren u in dat geval ook via onze nieuwsbrieven en op deze website.

Wilt u zich aanmelden voor dit programma?
Dat kan via onderstaande knoppen. U meldt zich aan per programma en u kiest voor de gewenste samenstelling: 1 volwassene + 1 kind, 1 volwassene + 2 kinderen of 2 volwassenen + 1 kind. Als u al een MijnHOVO-account heeft kunt u zich aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Heeft u nog niet eerder een HOVO cursus gevolgd, dan moet u eerst een MijnHOVO-account aanmaken. U krijgt dan eerst de vraag om een MijnHOVO-account aan te maken. Hierbij geeft u uw e-mailadres als gebruikersnaam op. Naar dat e-mailadres wordt een bevestigingsmail gestuurd, hierin vindt u het verzoek een wachtwoord aan te maken. Als u het wachtwoord heeft aangemaakt kunt u direct daarna uw aanmelding voltooien. Zodra u een eigen MijnHOVO-account hebt, kunt u direct zich voor deze of andere cursussen aanmelden.

Heeft u vragen over HOVO? Kijk dan eerst bij de Veelgestelde vragen. Als het antwoord op uw vraag hier niet bij staat, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via hovo@vu.nl.

Aanmeldbutton
Klik hierboven voor aanmelden 1 volwassene en 1 kind


Aanmeldbutton
Klik hierboven voor aanmelden 1 volwassene en 2 kinderen


Aanmeldbutton
Klik hierboven voor aanmelden 2 volwassenen en 1 kind