HOVO Kunst en architectuur

U bezoekt musea en steden, maar weet u wat u ziet? De HOVO-colleges over kunst en architectuur geven meer inzicht en verdieping in de kunsthistorische achtergrond van onze cultuur. Kies uit onze meerjarige Leergangen Kunst- of Architectuurgeschiedenis of uit cursussen over één thema.

Kurpershoek_San_Gennaro's_chapel_-_Dome_(Naples)_Domenichino
Fresco’s in Zuid-Italië-GESLOTEN-
Zuid-Italië is altijd een smeltkroes van culturen geweest.  Dat komt ook in de frescokunst tot uiting: Byzantijnse grotkerken, kloosters langs herdersoutes en in het barokke, door Spanjaarden overheerste Napels.
Groot_Compostela_Peter_Oostveen_Hellevoetsluis
Op weg naar Santiago de Compestela: De Camino Francés - GESLOTEN-
Ga in de voetsporen van miljoenen pelgrims mee naar Santiago de Compostela, maar dan vanuit kunsthistorisch perspectief!
Beeling_interieurs_Cornelis_Troost_-_Familiegroep_bij_een_clavecimbelGeschiedenis  van de interieurvormgeving
Hoe zijn de rijkdom van de Gouden Eeuw, de Verlichting in de 18e eeuw en de industrialisatie van de 19e eeuw aan interieurs af te lezen? Dat zien we aan de hand van sociale, economische, politieke en technische omstandigheden.
Bartlema_Nussbaum_Triumph_des_Todes_(Die_Gerippe_spielen_zum_Tanz)',_1944
Kunst tegen vernietiging. Over de schilderkunst van Felix Nussbaum en Samuel Bak
Felix Nussbaum en Samuel Bak schilderen beide vanuit de trauma’s die opgelopen zijn in de Holocaust. Hun werk vormt op heel verschillende wijze een protest tegen de vernietiging.
Norbruis_Yogyakarta
Nederlandse architectuur in Indonesië: ‘gedeeld erfgoed’
Bekijk de vaak verassend fraaie en nog steeds aanwezige Nederlandse architectuur in Indonesië – een vergeten hoofdstuk in de architectuurgeschiedenis.