HOVO Exact en medisch

Onze docenten nemen u graag mee in de wereld van het allergrootste, het allerkleinste en het menselijk lichaam. Exacte en medische vakken bestrekken het universum, de aarde, het menselijk lichaam of atomen en nog kleinere deeltjes. Bij de meeste cursussen wordt geen voorkennis gevraagd (kijk bij de cursusbeschrijving), maar een belangstelling voor bèta-vakken is een pré.

Hulst - BreinHet ‘verstoorde’ brein. Van hersenanatomie en hersencellen naar gedrag en ziekte    -  Inschrijven niet meer mogelijk
Altijd al meer willen weten over onze hersenen? Dit is uw kans! In dit gevarieerde programma leert u niet alleen alles over de gezonde en ‘verstoorde’ (zieke) hersenen, maar gaat u ze ook daadwerkelijk zien, onder de microscoop en in de snijzaal.
Troelstra - Systeem AardeSysteem Aarde, een planeet in beweging  Inschrijven niet meer mogelijk
Systeem Aarde behandelt de interactie tussen atmosfeer, oceanen, continenten en leven op Aarde vanaf het begin, 4.6 miljard jaar geleden, tot nu. De rol van het leven en uiteindelijk ook van de mens in dit proces is een centrale factor.
Boekschoten - Graven Afrika (BRON: Raimond Spekking)Graven in Afrika. Bijzondere fossielen, ongewone ontdekkers   - Inschrijven niet meer mogelijk
Bijzondere fossielen, ongewone ontdekkers – maak kennis met de ontdekkers die in Afrika op opgravingsexpeditie gingen en leer wat zij vonden.
Wyder - Supergeleiding magnetismeDe fascinerende dans der elektronen: gecorreleerde elektronensystemen   - Inschrijven niet meer mogelijk
H
et groepsgedrag van elektronen in vaste stoffen zorgt voor een hele zoo van vreemde verschijnselen waarvan supergeleiding en magnetisme er maar twee zijn.
Leeuwen - KwantumfysicaKwantumfysica voor niet-fysici -Inschrijven niet meer mogelijk
De  toepassingen van de kwantumfysica zijn niet meer weg te denken uit de samenleving: de transistor, de laser, de led, de computer, het internet, kwantumcryptografie, kwantumbiologie… Maar waar gaat kwantumfysica over?
Lamers - HeelalHet mysterieuze heelal: raadsels en ontdekkingen  - Inschrijven niet meer mogelijk
Het heelal blijft de mens verrassen. Door het gebruik van nieuwe telescopen en satellieten volgen ontdekkingen elkaar snel op. Soms lossen die ontdekkingen oude raadsels op. Maar vaker zijn ze volkomen onverwacht en stellen astronomen voor nieuwe mysteries.