HOVO Mens en maatschappij

Kies bij HOVO uit het cursusaanbod over de mens en zijn wereld: psychologie, sociale wetenschappen, recht en maatschappij leren ons meer over de mens en hoe hij zich tot zijn omgeving verhoudt.

Aarts_17vj_Arabische_Lente_bron_By_Kodak_Agfa_from_Egypt_Egyptian girls against Mubarak_CC_BY_SA_20_ (httpcreativecommons.orglicensesby-sa2.0)], via Wikime.jpgArabische lente of Arabische winter? Ontluikende democratie, weerbarstige dictatuur
De zogenoemde Arabische Lente (2010) kwam als een volslagen verrassing: burgeropstanden leidden tot het omvallen van autoritaire regimes en de democratie was in aantocht. Of toch niet? En hoe staat het er nu voor? Een cursus die de actualiteit van achtergrond voorziet.
Knaack - postkapitalismePostkapitalisme 
In zijn boek ‘Postkapitalisme’ stelt Paul Mason dat het falen van links voornamelijk komt omdat links geen aansprekend verhaal meer heeft over de toekomst en daarmee geen oplossing heeft voor de crisis. Wat houdt die analyse in, en is een alternatief verhaal mogelijk?
Wismeijer - Psychologie IVPsychologie IV - Gezondheidspsychologie  - VOL -
Het biopsychosociaal model stelt dat er een duidelijke interactie is tussen het functioneren van het lichaam (bio) enerzijds, en de psyche van de mens (psycho) en zijn sociale omgeving (sociaal) anderzijds.